Zijn wij de doelgroep voor corona? We zingen ons erdoor!

Camfida biedt essentiële tips om jouw immuunsysteem te verbeteren.

Het voelt best wel akelig deze dagen. En dan heb ik het niet over de uitputting van de voorraad toiletpapier, want die valt best wel mee. Ik bedoel de voortdurende communicatie over het coronavirus dat iedereen, maar vooral personen met een onderliggende pathologie, bedreigt. Vraag je je ook niet af of je tot die risicogroep behoort? Ik wel.

Download de volledige gids over het versterken van je immuunsysteem

Download hier

Kankerbehandeling kruipt best wel in je kleren. Je hebt alle energie nodig voor je herstel, en nu ook nog eens om een rondwarend virus te bekampen? Jep, dat is de realiteit. Maar ook: chill! Er zijn best wel een aantal dingen die je kan doen. Om te beginnen: álle overheidsmaatregelen opvolgen. Ontmoetingen beperken, armlengte afstand houden, heel erg veel de handen wassen en intussen een liedje zingen. Lang genoeg dus.

Je immuunsysteem verbeteren 

En dan is er ook de Camfida-lifestyle. Onze ondersteuning van kankerpatiënten wil op een natuurlijke manier het immuunsysteem versterken. Dat komt nu goed van pas. Want daar gaat het om: je afweersysteem stimuleren zodat het beter kanker én infecties kan bestrijden. Het geheim is er eigenlijk geen. Het komt altijd op hetzelfde neer, we hebben het samengevat in onze drie Camfidapijlers. Vermijd stress, geef aandacht aan voeding en voedingssupplementen, en zoek een goede balans tussen lichaam en geest.

 

Natuurlijke immuniteit: jouw gratis gids 

Dat klinkt te abstract? We maken het hieronder met een lijstje concreet. Je kan ook de pdf downloaden met uitgebreidere info én alle bronnen. Want Camfida werkt alleen op basis van wetenschappelijk onderzoek.

 

Je immuniteit versterken in 6 stappen 

Kijk met vertrouwen naar de toekomst. Focus op deze zes belangrijke tips:

 

1. Vermijd stress

Psychische en emotionele stress maken je vatbaarder voor infectieziekten, die duren dan langer en zijn vaak ernstiger. Je bent ook makkelijker vatbaar voor verkoudheden.

Zoek sociale steun en relax. Knuffelen is een goede remedie, maar stel dat nu maar even uit. We gaan voor virtuele knuffels. Gebruik skype om in contact met je vrienden te blijven, telefoneer en mail. Ook al beperken we deze dagen de sociale omgang: je bent niet alleen.

Mediteer, doe yoga- en ontspanningsoefeningen. Adem diep in en uit. Wees gerust: alles is altijd in beweging, alles gaat altijd weer voorbij.

 

2. Hou je bloedsuikerspiegel laag

want een te hoge onderdrukt je immuniteit. Diabetici weten daar alles over: zij zijn veel vatbaarder voor luchtweginfecties en griep. Eet koolhydraatarm, dat wil zeggen: schrap suikers en geraffineerde producten, beperk pasta, rijst en brood.

Eet wél veel groenten, fruit, noten en zaden en gebruik kwistig kruiden en specerijen: kaneel, kurkuma, gember, peper, peterselie, oregano, rozemarijn. Tussendoor een tas groene thee is altijd een goed idee.

 

Darmflora verbeteren 

3. Verzorg je darmflora

Jawel: die speelt een sleutelrol in je immuunsysteem. De darmbacteriën regelen niet alleen de immuniteit in de slijmvliezen van je darmen, maar overal in je lichaam, ook in je longen en je luchtwegen. Een verstoorde darmflora maakt je vatbaarder voor luchtweginfecties en longontsteking.

Eet gezond en kies voor probiotica. Probiotica zijn goede bacteriën, ze zitten onder meer in kefir en kombucha.

 

4. Vitamines, vitamines, vitamines

Vitamine A staat bekend als de anti-infectieziekte vitamine. Ze zit alleen in dierlijke producten zoals levertraan (visolie), lever, melk, zuivel en echte boter. Maar je kan je vitamine A ook boosten via de carotenoïden. Die zitten in gele, oranje en rode groente- en fruitsoorten: pompoen, wortels, zoete aardappel, rode paprika, papaja, groene bladgroenten, boerenkool, spinazie…

Vitamine C voorkomt infecties en vermindert de ernst ervan. Je treft ze in citrusvruchten, aardbeien, frambozen, rode bessen, zwarte bessen, mango, papaja, kiwi, groene bladgroenten, waterkers, paprika, peterselie, spruiten, kolen en rozenbottel. Wees er kwistig mee in je menu.

Na de C komt de… D. Vitamine D is een van de belangrijkste in ons immuunsysteem. Ze stimuleert de aanmaak van stoffen die bacteriële en virale infecties bestrijden. De zon is de beste bron van vitamine D. Je vindt ze ook in zalm, haring, sardines, makreel, eierdooiers, levertraan en paddenstoelen. En extra inname kan nooit kwaad!

 

5. Mineralen als zink en selenium

maken je lichaam resistenter. Zink zit in oesters, schaaldieren, gerijpte kaas, eieren, vis, kip, kalkoen, knoflook, bessen, noten, peulvruchten, zonnebloempitten, sesamzaad, pompoenpitten, sojabonen, bladgroenten, spinazie, boerenkool en broccoli. Selenium vind je in noten (vooral Brazilnoten of paranoten), vis, schaal- en schelpdieren, vlees, gevogelte en volle granen.

Je merkt het al: sommige suggesties keren steeds weer terug. Combineer en varieer, en eet vééél groenten en fruit. Wil je een voedingssupplement gebruiken, kies dan voor een gecombineerd product: verschillende vitaminen en mineralen samen geven meestal een beter resultaat.

 

6. Laat je niet uit je lood slaan, beweeg!

Beweging ontspant, maakt het gemoed lichter en de scharnieren soepeler. Beweging verhoogt je weerstand tegen infectieziekten. Je hoeft niet te topsporten. Licht en matig intensief is genoeg.

Rek en strek, wandel en fiets. Voel je vrij… en dans!

 

 

Corona: keer je kar

Hou je van dansen? Ik wel. Terwijl ik zingend de handen was, probeer ik ook wat te heupwiegen. Het ziet er gek uit, maar zo sla ik me er zingend en dansend doorheen. Tot groot plezier van mijn huisgenoten, want die vinden het best wel grappig. Om niet te zeggen: ze lachen me uit. Maar ook lachen is gezond. Waarom zou ik aarzelen, dan lach ik toch gewoon mee 😊?

GRATIS
Download je vragenlijst

Neem deze leidraad mee bij je arts om je diagnose en herstel te bespreken.
camfida

No thanks